Nästa blockbuster på bio är PP

Grön PP (polypropen), i industriell/kommersiell skala, verkar äntligen bli verklighet. Hösten 2018 sägs att produktionen startar. Den finskbördiga producenten, som idag är en respekterad tillverkare av HVO diesel, säger sig kunna tillverka stora mängder PP baserat på icke-fossila oljor såsom matolja och hållbart producerade vegetabiliska oljor. Planen är att dessutom kunna använda partier av lågklassigt avfall från livsmedelsindustrin för att mata sina specialraffinaderier. Ett exempel är matlagningsolja av vilken det globalt används cirka 180 miljoner ton per år. Av detta finns ungefär 60 miljoner ton tillgängligt som förbrukad frityrolja. De vill gärna även kunna använda slakteriavfall och fiskrens och rester från majsbaserad etanolframställning.
Denna visa har vi hört förr och ganska länge, grön PP i stor skala finns bakom hörnet.. men det har bevisligen ännu inte skett. Dock kanske denna gång eftersom IKEA står som partner. Bakom varje stor satsning behöver stå en jätte, och ett galet geni, och okuvliga entreprenörer och företagare. Kämpa vidare och lyckas por favor!

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49