Full koll på maten med blockchain.

En av USA:s, och världens, största detaljhandelskedjor har nu patenterat en lösning ”Smart Package” som skall hjälpa dem att geografiskt spåra varor, ha koll på miljöerna de hanteras i och även ge dem annan matnyttig information. Tanken är att lösningen primärt skall användas med nya distributionslösningar baserade på självkörande fordon och drönare, men kommer delvis att användas redan nu för vissa livsmedel. Att spåra och återkalla matvaror tar dem ibland så lång tid som sex dagar, med den nya lösningen tog det när den testades två sekunder.
Kanske är inte blockchain bara en fluga..

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49