En gång är inte ingen gång.

Många engångsartiklar är av plast, och om de är fiberbaserade så har de ofta en barriär av plast. Nu har ett innovativt företag i Norrköping utvecklat ny teknik för produktion av fiberbaserade förpackningar, som tillverkade enligt deras metod, inte skall kräva en polymer barriär. Muggar exempelvis skall enligt (deras) utsago ändå klara av att fyllas med det svarta guldet, kaffe. De har även tänkt ut en konstruktion för lock i samma material till dessa muggar.
Lösningen som baseras på formpressad fiber är således helt av förnybar råvara och undviker samtidigt mix av flera material. Och, dessutom så hävdar innovatörerna att lösningen inte är dyrare än motsvarande lösningar som används idag.

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49