Billigare att gå på bio!

Kostnad och funktionella egenskaper är sannolikt de två störta hindren för att bioplaster skall bli populärare än dagens oljebaserade plaster. Bioplasterna står närvarande för uppskattningsvis mindre än 1% av alla polymerer. För att denna siffra skall öka så måste biomaterialen kunna konkurrera i både pris och kvalitet med oljebaserade plaster.
Ett internationellt projekt, drivet från bland annat Köpenhamn, arbetar med en metod som använder enzymatisk rening som lösning till effektiv omvandling av kolhydrater, såsom oligosackarider och polysackarider, till högpresterande material jämförbara med dagens plaster. Enzymatisk rening och användande av superkritiska fluider skall enligt detta gäng vara vägen till 100% naturliga material med premium funktionella kvaliteter och attraktiv kostnadsnivå. Bra fokus!

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49