Mer än 50% ökning, men ändå inte tillräckligt ambitiöst?

Enligt Plastics Recycling Europé (PRE) så har den installerade kapaciteten för återvinning av flexibel PE i Europa ökat från 1,5 till 2,3 miljoner ton per år sedan 2015. Det är en ökning på mer än 50%, vilket ju är väldigt mycket på ganska kort tid. Dock, så har Europa samtidigt en produktionskapacitet på 7,4 miljoner ton flexibel PE per år (inte sagt att all utnyttjas). Vår återvinningskapacitet är därmed ca 31% mot vår extruderingskapacitet. Det vill säga att vi inte är rustade att ta hand om all PE vi kan producera. Och nu när Kina har infört förbud mot import av plastavfall så räcker kanske inte den tämligen stora ökningen i återvinningskapacitet? På grund av många faktorer, bland annat nämnt förbud och intresset för cirkulär ekonomi, så har bevisligen mycket investerats i sorterings- och återvinningsanläggningar, men hoppas att det ändå fortsätter i den höga takten.

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49