Kill the mighty microbs – long live shelf-life!

En av Indiens största producenter av plastfilmer har under två år utvecklat en plastfilm som de hävdar har antimikrobiella egenskaper. Plastfilmen, som är godkänd av FDA, aktiveras när den fylls/kommer i kontakt med utvalda innehåll. Innan fyllning är den inaktiv. Tester som de har genomfört på bröd, som ju har aktiv jästkultur vilket i detta sammanhang är tämligen utmanande, har visat positiva resultat. De testade att lämna en packad smörgås i rumstemperatur. Den ”ordinärt” packade smörgåsen var oätlig efter 3-4 dagar, emedan smörgåsen packad i företagets nya aktiva plastfilm höll i 8-9 dagar. De planerar nu att genomföra tester på fler snabbförgängliga matvaror. Allt som kan minska matsvinnet är bra, så lycka till!

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49