Få står för mycket

En studie genomförd av Karlstad universitet påvisar att det på avdelningen för frukt & grönt är sju produkter som står för hälften av matsvinnet. Dessa ”styvmoderligt” behandlade produkter är: banan, äpple, tomat, sallad, paprika, päron och vindruvor.
Kostnaden som svinnet skapar, utöver den onödiga miljöpåverkan, står själva produkterna för (ca 85%). En annan noterbar kostnadsskapare är avfallshanteringen (ca 6%). Arbetstid för personalen för att ta bort varorna från hyllorna, slänga dem etc., står för runt 9% av den totala kostnaden. Men, om man ökar upp arbetstiden för matsvinnssänkande åtgärder, så kan svinnet minska ganska mycket, med plus för både miljö och ekonomi. Work it!

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49