10/95

Forskare vid tyska Helmholz-institutet har analyserat ett antal forskningsrapporter om plastavfall i våra vatten, och kommit fram till att 88% – 95% av all plast som hamnar i våra oceaner och hav, har kommit dit via 10 större floder.
Mätningar hade genomförts vid 79 olika platser längs 57 stora floder runt om i världen. De flesta av de plastbärande floderna låg i Asien, vilket dock inte är helt oväntat med tanke på befolkningsmängden i dessa områden. Tillika är det områden som använder stora mängder plast per capita, i kombination med avsaknad av en väl fungerande insamling, deponering eller återvinning. Denna nybekräftade insikt har lett till att man nu arbetar för att installera ”plastfångare” i dessa floder samtidigt som man söker stöd för utveckling av infrastrukturer för sortering och återvinning i områdena i fråga.

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49