Mr 100%

Den teknik som används på marknaden idag, tillåter endast tillverkning av PET-flaskor med högst 30% bioPET. Ett företag i Amerika har med support av betydande partners i livsmedelsindustrin, ett projekt med syfte att utveckla metoder till produktion av PET bestående av 100% biobaserat material.
Idag använder de i huvudsak biomassa från återvunnen kartong, träflis, sågspån. Cellulosan i nämnda råvarubaser omvandlas till PTA som utgör ca 70% av den biobaserade PET:en. Övrig biomassa kommer från växtbaserad etanol. Gänget i fråga har som mål att i framtiden som råvara även kunna använda andra biobaserade restprodukter såsom risskal, halm och andra tillgängliga jordbruksrester.

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49