Inga rester i miljön.

Ett nytänkande företag i Frankrike har börjat tillverka livsmedelsförpackningar av bioplast, som de baserat på mjölkprotein. Självaste EU har nu fattat tycke för idén och har givit företaget ett substantiellt bidrag för att vidareutveckla sina lösningar. Med nämnt stöd så kommer de att titta även på lösningar för non-food, som exempelvis vattenlösliga bioplastfilmer för jordbruksprodukter, maskindiskmedelskapslar, vattenreningsmedel, med mera och mera och mera.
För tillverkningen av sin bioplast använder de mjölkprotein från mjölkpulver som bas, men för non-food är det tanken att endast det oätliga kaseinet skall användas.
Man får väl väga tanken att ett potentiellt livsmedel används till produktionen av plast mot att det är en plast som är ett helt rent och miljövänligt biomaterial som inte lämnar kvar några som helst spårbara rester i miljön.

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49