Skum CO2

Ett tyskt företag har nu för första gången levererat en tämligen innovativ produkt, plast som istället för petroleum har koldioxid som råvara. Materialet används som nyckelkomponent i skummaterial, vanligtvis använt i madrasser och stoppade möbler.
Företaget i fråga är dock redan tillbaka i labbet med målet att bredda användningsområdet för denna koldioxidbaserade plast.
Att koldioxid som skapas av bland annat plastproduktion används till ny plast istället för att öka på växthuseffekten känns ju faktiskt ganska cirkulärt. Om det är det bästa alternativet för en hållbar utveckling är svårt att säga, men innovativt är det i alla fall.

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49