Förpackningsutveckling med hjälp av funktionella additiver

Marknaden för förpackningar med funktionella additiver och barriärskikt väntas öka rejält fram till 2018, enligt det brittiska prognosföretaget Smithers Pira.

Om fem år beräknas marknaden vara värd 28 miljarder kronor. En starkt bidragande orsak till ökningen är att många konverterare söker kostnadseffektiva lösningar, och additiver är en väg till en sådan kostnadsminskning, samtidigt som materialets/förpackningens funktionalitet och egenskaper förbättras.

Exempel på funktionella additiver är antioxidanter, antimikrobiella tillsatser, UV-stabilisatorer, antifog och klarmedel. Till gruppen barriärer räknas metallisering och organiska vätskebeläggningar som PVdC, akryler och PVOH.

Allt syftar till att ta tillvara på innehållet på bästa sätt.

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49