Pacsystem på Interpack 2017.

I vanlig ordning så besökte Pacsystem Interpack i Düsseldorf. En av Europas största förpackningsinriktade mässor. Mässan som hålls vart tredje år lockade denna gång 170 500 besökare.

En tydlig trend bland utställarna var digitalisering av produktionsprocesser. Bland annat skall digitalisering hjälpa till, möjliggöra, effektiv produktion av personliga(re) förpackningar. Personliga(re) förpackningar leder i dagsläget ofta till produktion av för små batcher med de kostnadsnackdelar detta medför.

Hållbarhet (sustainability) var ett annat mycket närvarande tema på denna version av Interpack. Många företag fokuserade på förbättrad resursanvändning. Val av material, tunnhet med bibehållen funktion, effektivare processer med mindre spill i produktionen. Likaså fanns det en hel sektion med montrar som fullständigt omfamnade temat ”bio”. Många intressanta förslag på förpackningar som var baserade på olika förnybara råvaror och/eller var biologiskt nedbrytbara.

Glädjande för alla som bryr sig, vilket torde vara alla (på någon nivå), är att ”SAVE FOOD” var ett ytterligare tema som framhävdes. Intressant och framför allt viktigt!

Så vi kom hem med nya tankar och intressanta spår vad gäller strutar, påsar, tejp och mycket annat.

Strut med fönster

Strut frambaksida

Påse örterkryddor

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49