Mindre ger oss mer.

Det mesta matsvinnet sker hos konsument. Men, det innebär inte att vi skall glömma och förringa mängden svinn i industrin och detaljhandeln.
En forskare på Chalmers uppskattar det totala svinnet till 250 000 ton mat årligen. Samma pedagogiska forskare hjälper oss att visualisera denna för många abstrakta mängd med exemplet att det motsvarar 23 000 lastbilar i rad fyllda med matavfall. Dessa uppradade lastbilar sträcker sig då från Göteborg på den vackra västkusten till Södertälje på den bildsköna ostkusten, fyllda av mat som producerats för att säljas, ätas, mätta, glädja..
Produktionen av den mängd mat som kastas varje år motsvarar enligt Naturvårdsverket utsläpp på ungefär 2 miljoner ton koldioxid, i onödan. Samma verk uppskattar kostnaderna för matsvinnet i livsmedelsindustrin till 2 miljarder kronor per år. Varför kasta dessa pengar i sjön?
Spara pengar, bespara miljön, gör något åt matsvinnet. Alla kan göra något, i synnerhet om vi samarbetar. Låt oss hjälpas åt med idéer, lösningar, engagemang!

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49