Svenska frukter och grönsaker i fokus.

En av Sveriges stora detaljhandelskedjor har tänkt fortsätta bredda utbudet av svenskproducerade varor i butik, vilket skall leda till ökad försäljning av svensk mat och på så vis även bidra till landsbygdens utveckling.

Tidigare har denna satsning (inledningsvis riktad mot kött, chark, mejeri) gjort att andelen svenskproducerat märkbart ökat i deras EMV-sortiment.

Bland de första projekten för frukter och grönsaker är rotfrukter. Och för att odlarna skall våga satsa så har handelskedjan sagt sig ta ansvar för volymen. På tur står även äpplen. Med bättre lagringsmetoder och hjälpande förpackningslösningar skall man kunna förlänga säsongen då svenska äpplen finns i butik. Ambitionen är att vi skall kunna mumsa svenskodlade äpplen hela året. Gott och bra!

 

Pacsystem på Linkedin

Följ oss gärna på LinkedIn och få de senaste uppdateringarna.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Adress: Knut Påls väg 2
256 69 Helsingborg
Telefon: +46 (0) 42-38 85 30
Fax: +46 (0) 42-38 85 49